Moj cheesecake

Free HTML5 Bootstrap Template by FreeHTML5.co

Sastojci:

- 450g mlevene plazme
- 150g maslaca
- 1,5dl mleka
- 500g sremskog sira, neslanog, ukoliko uspete da nađete odgovarajući. Ja se s tim mučim pa uvek uzmem krem sir (recimo ABC) ili pakovanje Ella sira i pakovanje Vajkrema
- 400g kisele pavlake
400g šećera
- 30g vanilin šećera
- 40-50g želatina
1kg zaleđenog voća (maline, jagode višnje, posebno ili kombinacija)

Free HTML5 Bootstrap Template by FreeHTML5.co

Priprema:

Kora

Umešajte plazmu, maslac i mleko u homogenu smesu, najbolje rukom, i utisnite ravnomerno u tepsiju ili posudu u kojoj ćete praviti kolač. Odložiti u frižider.

Krem

Mikserom umutite sir, pavlaku, 200g šećera i vanilin šećer. Na ringli u šerpici otopite 20-30g želatina prethodno natopljenog u 6-7 kašika vode. Kada se otopi polako muteci mikserom u tankom mlazu sipati želatin u masu sa sirom. Bilo bi dobro da sir i pavlaka budu na sobnoj temperaturi kako bi se želatin bolje umutio. Krem sipati preko pripremljene podloge. Odložiti u frižider.

Voćni preliv

Na ringli u šerpi prokuvati oko 1kg zaleđenog voća i 200g šećera. Voće kuvati 10-tak minuta. Sa strane, u šerpici koju ste koristili za želatin za krem, natopite preostalih 20g želatina u 6 kašika vode i rastopite na ringli. Želatin sipati u voće i promešati. Neka se voće polako hladi u šerpi uz povremeno mešanje. Dok je još uvek retko ali ne i vrelo sipati ga preko krema. Ohladiti u frižideru par sati kako bi se stegao, najbolje preko noći.

Free HTML5 Bootstrap Template by FreeHTML5.co

* Ja ovaj cheesecake uvek spremam u velikoj tepsiji jer se brzo pojede a i lako stane u frižider.

* Ukoliko biste ga spremali tradicionalno, u kalupu manjeg prečnika, za koru smanjite meru (300g plazme, 100g maslaca i 1dl mleka), kao voćni deo. Tako će ispasti tanka podloga, visok sloj krema i tanak voćni preliv.

* Kada je sezona kajsija umesto crvenog voća mozete kuvati i kajsije isečene na krupnije kocke. U tom slučaju smanjite količinu šećera jer su one slađe od višanja i malina.

www.000webhost.com